18 iunie 2024, 5:38

Noua Zeelandă va obliga băncile să dezvăluie impactul investițiilor asupra schimbărilor climatice

Noua Zeelandă ia atitudine și va obliga băncile să dezvăluie impactul pe care investițiile lor îl au asupra schimbărilor climatice.

Acest lucru se va întâmpla în cadrul unui pachet legislativ în premieră mondială, menit să facă transparent bilanțul de mediu al sectorului financiar, potrivit green-report.ro.

Citește și: Nou plan de acțiune împotriva schimbărilor climatice. David Malpass: Trebuie luate măsuri urgente!

Legislația a fost introdusă luni și, dacă va fi adoptată, va face obligatorie raportarea privind impactul investițiilor asupra climei până în 2023.

În acest sens, ministrul Comerțului, David Clark, a declarat că legea va face obligatorie raportarea climatică pentru bănci, companii de asigurări și firme de investiții.

Citește și:  Efectele schimbărilor climatice, factorul decisiv al americanilor atunci când vor să se mute

“Faptul că am devenit prima țară din lume care introduce o astfel de lege înseamnă că avem oportunitatea de a da dovadă de un leadership real și de a deschide calea pentru ca și alte țări să facă obligatorii dezvăluirile legate de climă”, a declarat el.

Citește și: Cea mai veche publicație încă tipărită în SUA nu va mai folosi termenul „schimbări climatice”

Totodată, potrivit sursei citate, Clark a spus că legea va obliga instituțiile financiare să ia în considerare impactul real pe care investițiile lor îl au asupra climei și ar permite publicului să evalueze performanța acestora.

“Această legislație garantează că organizațiile financiare dezvăluie și, în cele din urmă, iau măsuri împotriva riscurilor și oportunităților legate de climă”, a subliniat acesta.

Sursă foto: studenttravel.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol