20 septembrie 2024, 16:03

Efectele schimbărilor climatice, factorul decisiv al americanilor atunci când vor să se mute

Potrivit unui sondaj realizat în Statele Unite ale Americii (SUA), 48% dintre americanii care vor să se mute anul viitor iau în calcul temperaturile extreme ca factor decisiv, pe când 36% – creșterea nivelului mării, arată green-report.ro.

Este vorba despre agenția imobiliară Redfin din Statele Unite. Aceasta a intervievat 2.000 de americani din mai multe zone ale țării și a descoperit că un număr surprinzător dintre respondenți cântăresc riscurile climatice în decizia legată de zona unde să se mute, potrivit sursei citate.

Totodată, 75% dintre respondenți ar fi ezitanți să cumpere o casă într-o zonă cu risc climatic, iar 24% nu s-ar muta într-o astfel de zonă nici dacă ofertele ar fi foarte avantajoase.

Astfel, respondenții din nordul țării, din jumătatea spre est, care au în jur doar câteva lacuri mari, s-au declarat prea puțin îngrijorați de efectele schimbărilor climatice privind locurile unde s-ar muta. Cei din nord-est însă, de pe coastă, spun că temperaturile extreme cântăresc 53% în această decizie, creșterea frecvenței dezastrelor naturale – 54%, iar creșterea nivelului mării – 48%. Cei din sud și din vest sunt aproape la fel de îngrijorați.

„Schimbările climatice fac cu siguranță unele părți din țară să fie mai puțin dorite pentru locuit”, a transmis economistul Daryl Fairweather, de la Redfin, într-un comunicat.

În acest sens, acesta a mai explicat: „Pe măsură ce americanii părăsesc locurile care sunt frecvent afectate de incendii sau sunt în riscul de a fi inundate, destinațiile care nu prezintă aceste riscuri vor deveni din ce în ce mai competitive și scumpe pentru cei care vor să-și cumpere case”.

Totodată, agentul local al Redfin Christopher Anderson arată că mulți locuitori din orașul Napa, California, s-au mutat după creșterea frecvenței incendiilor din zonă.

„După ce incendiile au distrus mare parte din Napa în 2017, comunitatea s-a mobilizat și a reconstruit totul, dar când în 2020 incendiile au izbucnit iar, unii au decis pur și simplu să renunțe”, a povestit Anderson.

Potrivit sursei citate, 79% dintre respondenți au declarat că ar fi ezitanți să se mute într-o zonă în care s-au înmulțit dezastrele naturale, iar 75% – din cauza creșterii nivelului mării. 24% dintre americani nu s-ar muta într-o zonă cu temperaturi extreme nici dacă prețul caselor ar fi chiar și cu 20% mai mic.

Sursă foto: thedailymeal.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol