19 iulie 2024, 0:37

Peste 3.500 de arbori vor fi plantați în Delta Văcărești

Peste 3.500 de arbori vor fi plantați în 2021 în Delta Văcărești din Capitală. Plantarea se va desfășura în două tranșe, în primăvara și în toamna acestui an, cu ajutorul voluntarilor și al comunității locale.

Acțiunea vine după ce Glovo a demarat un parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești.

Citește și: Iohannis va acorda protecţia sa şi Înaltul Patronaj parcului Văcărești

Astfel, prin acțiune de plantare de arbori în zone degradate, cu peisaj antropizat, situate pe conturul exterior al parcului, Glovo spune că își propune să contrabalanseze – deocamdată parțial – emisiile de carbon rezultate de folosirea de către curierii parteneri a vehiculelor precum mașini, motociclete sau scutere, pe suprafața capitalei.
„Plantarea de arbori în mediul urban este deosebit de benefică prin avantajele pe care le aduce în viața comunităților. Arborii filtrează aerul și-l împrospătează, reglează temperatura și precipitațiile, sechestrează dioxidul de carbon, creează habitat pentru păsări și insectele polenizatoare. Arborii reprezintă o adevărată poliță de asigurare pentru condiții mai bune de locuire și bunăstare. Proiectul demarat anul acesta alături de Glovo, în Parcul Natural Văcărești, contribuie în mod direct la acest obiectiv asigurând atât bunăstarea naturii parcului cât și a vizitatorilor și a comunităților din vecinătate”, a declarat Dan Bărbulescu, Director, Asociația Parcul Natural Văcărești.
Prin funcțiile lor, arborii plantați vor stoca dioxidul de carbon, vor fixa poluanții din aer și vor contribui la dezvoltarea spațiilor de habitat pentru noi specii de păsări, insecte și mamifere mici.

În următorii ani, arborii și arbuștii plantați vor contribui la dezvoltarea unui peisaj natural benefic într-o zonă afectată de deșeuri și specii de plante exotice cu caracter invaziv.

Sursă foto: igloo.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol