16 aprilie 2024, 15:00

Catamaranul care adună gunoaiele din Dunăre a fost lansat la apă (VIDEO)

Deșeurile de pe Dunăre vor fi acum adunate de cataramanul ”Green Cat”. Este vorba despre o unitate proiectată pentru a colecta deșeuri plutitoare/peturile din apele curgătoare și este controlat prin radio-comandă. Controlul acestui dispozitiv a fost realizat de echipa de robotică „Helix” din cadrul Makerspace-ului Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila.

Sâmbătă, 26 martie 2022, pe faleza Dunării din Brăila, a avut loc lansarea oficială la apă a catamaranului “Green Cat”, transmite Biblioteca Județeană.

Construcția lui ”Green Cat” este parte a proiectului “Dunăre fără plastic”, proiect care urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării în orașele Brăila, Galați și Tulcea. Proiectul este derulat de Asociația „Parteneriatul Global al Apei” în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Organizația Națională Cercetașii României, Asociația „Global Project”, Asociația CSR Nest, Grupul de inițiativă locală „Creionăm viitorul” și Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila.

Proiectul face parte din programul „Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol