19 iulie 2024, 0:41

India ar putea construi noi uzine de cărbune, în ciuda schimbărilor climatice

India ar putea construi noi centrale electrice pe cărbune, conform unor documente obținute de Reuters.

Astfel, în ciuda presiunii activiștilor de a diminua utilizarea cărbunelui, India ia în calcul chiar creșterea consumului, potrivit unui proiect. Motivația ar fi că energia electrică astfel obținută este în continuare cea mai ieftină.

Citește și: Schimbările climatice, vizibile acum în Google Earth

India a înregistrat în 2020, pentru al doilea an la rând, o scădere a contribuției cărbunelui pentru energia electrică, dar acest trend s-ar putea schimba.

În acest context, documentul „Politica națională de energie electrică 2021” – care încă nu a fost făcut public – ar putea adăuga noi capacități pe bază de cărbune, deși a recomandat standarde tehnologice mai stricte pentru a reduce poluarea.

Citește și: Cea mai veche publicație încă tipărită în SUA nu va mai folosi termenul „schimbări climatice”

„În timp ce India se angajează să adauge mai multă capacitate din surse non-fosile, este posibil să fie necesară adăugarea în țară a centralelor pe bază de cărbune, deoarece continuă să fie cea mai ieftină sursă de generație”, se arată în proiect.

Documentul „Politica națională de energie electrică 2021” reprezintă prima tentativă a țării de a revizui aceste reglementări din 2005, când energia regenerabilă produsă era neglijabilă. Proiectul de document propune, de asemenea, comerțul cu energie regenerabilă pe piețele de zi cu zi, creând tarife separate pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice și privatizând companiile de distribuție a energiei electrice. În timp ce sugerează utilizarea flexibilă a energiei pe bază de cărbune și de gaz natural pentru a asigura stabilitatea rețelei în următorii ani, proiectul numește promovarea energiei curate ca obiectiv principal.

Sursă foto: doc-research.org.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol