25 iunie 2024, 9:04

Schimbările climatice, vizibile acum în Google Earth

În urma celei mai importante actualizări a aplicației Google Earth din 2017 încoace, puteți vedea acum planeta noastră într-o dimensiune complet nouă. Cu ajutorul opțiunii Timelapse în Google Earth, 24 de milioane de fotografii din satelit din ultimii 37 de ani au fost compilate într-o experiență interactivă 4D. Acum, oricine poate urmări desfășurarea timpului și asista la aproape patru decenii de schimbări planetare.

Planeta noastră a cunoscut schimbări rapide de mediu în ultima jumătate de secol și mulți dintre noi au experimentat aceste schimbări în propriile noastre comunități. Pentru alte persoane, efectele schimbărilor climatice se simt abstracte și îndepărtate, cum ar fi topirea calotelor de gheață. Cu Timelapse în Google Earth, avem o imagine mai clară a planetei noastre în schimbare, una care arată nu doar probleme, ci și soluții, precum și fenomene naturale fascinant de frumoase, care se desfășoară de-a lungul deceniilor.

Pentru a explora Timelapse în Google Earth, accesați aplicația. De asemenea, Google a încărcat peste 800 de videoclipuri Timelapse atât în ​​2D, cât și în 3D , pentru uz public. Puteți selecta orice videoclip MP4 gata de utilizat sau puteți să urmăriți videoclipurile pe YouTube. De la guverne și cercetători la editori, profesori și activiști, oricine poate folosi Timelapse în Google Earth.

Există cinci teme:

  1. schimbarea pădurilor
  2. creșterea urbană
  3. temperaturile în creștere
  4. sursele de energie
  5. frumusețea fragilă a lumii noastre.

 

Google Earth vă face un tur ghidat al fiecărui subiect, ca să-l înțelegeți mai bine.

În colaborare cu partenerii, Google va actualiza Earth anual cu noi imagini Timelapse, în următorul deceniu. Compania speră că această perspectivă asupra planetei va fundamenta dezbaterile, va încuraja descoperirea și va schimba perspectivele cu privire la unele dintre cele mai presante probleme globale.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol