16 mai 2024, 23:22

China reduce dependența de importurile de cărbune prin încurajarea mineritului

China plănuiește o creștere masivă a exploatării cărbunelui, o mișcare care va reduce dramatic dependența de importuri și va da o lovitură acțiunilor sale climatice pe termen scurt.

Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă, cel mai important planificator economic al Chinei a spus că dorește să mărească toată capacitatea de producție internă cu aproximativ 300 de milioane de tone și intenționează să construiască un stoc de 620 de milioane de tone de combustibil.

O astfel de creștere a producției ar reduce dependența deja redusă a țării de importurile străine, după ce prețurile globale au atins niveluri record în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Măsurile evidențiază, de asemenea, preocupările că dependența Chinei de combustibilii fosili rămâne la fel de înrădăcinată ca întotdeauna, deoarece țara încearcă să sporească securitatea energetică pentru a limita perturbările creșterii economice, indiferent de impactul asupra obiectivelor sale climatice.

China produce și consumă mai mult de jumătate din aprovizionarea globală și este cel mai mare contributor la emisiile sale de gaze cu efect de seră. Consumul de cărbune ar trebui să înceapă să scadă în a doua jumătate a acestui deceniu, deoarece se străduiește să atingă nivelul maxim al emisiilor în economie până în 2030.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol