18 iunie 2024, 5:59

80.000 de copaci avariați de Filomena vor fi tăiați de autoritățile spaniole VIDEO

Autorităţile spaniole din capitala Madrid au decis tăierea a aproximativ 80.000 de copaci care au fost avariaţi de furtuna de zăpadă Filomena.

Citește și: Spania, lovită de Filomena. După cele mai mari ninsori din ultimii 50 de ani, cele mai scăzute temperaturi din ultimii 50 de ani

Decizia vine după ce Spania a avut parte de cea mai puternică ninsoare înregistrată în Peninsula Iberică în ultimii 50 de ani, capitala Madrid fiind complet blocată, fiind vorba despre o puternică furtună de zăpadă – Filomena. Zăpada abundentă căzută la Madrid a lăsat multe case fără apă, din cauza înghețării conductelor, fără lumină și fără încălzire, cu temperaturi sub zero grade.

Citește și: Record absolut! Minus 34 de grade Celsius în Spania

„Problema copacilor este acum cea mai mare îngrijorare a noastră pentru că reprezintă un risc și un pericol pentru cetățeni. 50% din copacii din Madrid au fost afectați, iar din aceștia 10% trebuie tăiați pentru că au probleme serioase, adică în jur de 80.000 de copaci”, a declarat reprezentantul pentru mediu și transport, Borja Carabante, pentru El Mundo.

În același timp, oficialul a declarat că vor fi plantaţi noi copaci pentru a-i înlocui pe cei tăiaţi, urmând consultări cu „experți care pot spune care specii sunt mai bune din punct de vedere estetic și pentru conservarea spațiilor verzi”.

Sursă foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol