18 iunie 2024, 5:31

Fermierii ies în stradă, după ce autoritățile spaniole au inclus lupul iberic pe lista speciilor protejate

După ce autoritățile spaniole au inclus lupul iberic pe lista speciilor protejate, fermierii au reacționat.

În acest context, fermierii spanioli condamnă decizia, susținând că interdicția la nivel național privind aceste animale va cauza mai multe atacuri asupra turmelor de bovine, potrivit green-report.ro.

În momentul de față, Spania deţine o populaţie de lup iberic estimată între 1.500 şi 2.000 de exemplare, iar 90% dintre aceste animale trăiesc în regiuni din nordul ţării – Castilia şi Leon, Asturia şi Galiţia. Astfeș, ministerul spaniol a insistat pe importanţa culturală şi ştiinţifică a acestei specii şi pe valoarea sa în prezervarea ecosistemelor.

Cu toate acestea, sindicatul agricultorilor UPA afirmă că o creştere recentă a populaţiilor de lup iberic a determinat mai multe atacuri comise asupra turmelor de bovine şi a acuzat-o pe Teresa Ribera, ministrul spaniol al Mediului, că ignoră nevoile fermierilor.

„Noi, crescătorii de animale, suntem aceia care se află în pericol de extincţie”, au declarat reprezentanţii sindicatului, potrivit Reuters.

Confederaţia ecologistă spaniolă Ecologistas en Accion a lăudat noile măsuri de protecţie adoptate joi şi a îndemnat Guvernul să colaboreze cu fermierii pentru a găsi noi modalităţi de protejare a turmelor şi cirezilor care să nu dăuneze exemplarelor de lup iberic.

Sursă foto: natgeotv.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol