19 iulie 2024, 20:22

Un container cu 25.000 de kilograme de deșeuri din cauciuc, descoperit în Portul Constanța

Un container cu 25.000 de kilograme de deşeuri din cauciuc a fost descoperit în Portul Constanţa.

Potrivit autorităților, containerul sosise din Regatul Unit al Marii Britanii şi era destinat unei firme din Vâlcea. Acum, acesta va fi returnat către ţara de origine, potrivit green-report.ro.

Astfel, conform unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au găsit containerul încărcat cu anvelope verzi – deşeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme pentru o firma de pe raza judeţului Vălcea care efectua activităţi de import în România. În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât şi returnarea containerului încărcat cu deşeuri de cauciuc către ţara de origine.
Totodată, la începutul lunii aprilie, mai multe containere pline de deşeuri au fost descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. Importul ilegal a fost realizat de două firme, una din Prahova, iar alta din București. Poliţiştii au găsit în interiorul containerelor inclusiv materiale periculoase, precum acumulatori şi componente metalice.
Sursă foto: pieringer.info.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol