18 mai 2024, 19:40

Containere pline de deșeuri, găsite de polițiști în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii au găsit mai multe containere pline de deşeuri în Portul Constanţa Sud Agigea, conform green-report.ro.

Potrivit acestora, importul ilegal a fost realizat de două firme, una din Prahova, iar alta din București.

În interiorul containerelor mai existau materiale periculoase, precum acumulatori şi componente metalice, deși mărfurile au fost declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, conform sursei citate.

Cele cinci containere au fost descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanța Sud Agigea. Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia.

“Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost constatate deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În continuarea cercetărilor au mai fost identificate 50 containere, aflate în terminalul portului Constanța Sud Agigea, precum şi alte 15 containere ce vor fi descărcate în cursul zilei de astăzi.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au mai verificat un container descărcat în acelaşi port de pe o navă cu pavilion în Liberia. Containerul a fost încărcat în Canada. În urma verificărilor s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerul figurează ca fiind umplut cu articole de uz gospodăresc, familial, uzate, s-a stabilit faptul că, mărfurile erau de fapt deșeuri inutilizabile.

În cele două cazuri a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și importul ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Sursă foto: focuspress.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol