24 februarie 2024, 2:52

Tanczos Barna vrea proceduri mai simple și birocrație redusă la AFM

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a subliniat faptul că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) trebuie să devină o instituţie puternică şi digitalizată cu proceduri mai simple şi birocraţie redusă, în cadrul conferinței Green Report „Renovarea energetică a clădirilor. Provocări în finanțare și obiective asumate”.

“Este nevoie de mai multă eficienţă la Administraţia Fondului de Mediu, este nevoie de o instituţie puternică, modernă, eficientă, digitalizată astfel încât procedurile să fie mai simplă, birocraţia redusă, timpul să fie mult mai scurt şi este una din cea mai mare provocare a noii conduceri – să răspundă promt la nevoile care vin din partea beneficiarilor”, a declarat Tanczos Barna, potrivit sursei citate.

Afirmațiile ministrului Mediului au venit după ce mai multe programe importante ale AFM au fost blocate iar a începutul lui 2021 chiar şi sistemele informatice ale instituţiei erau nefuncţionale. Ca urmare, patru persoane din conducerea AFM au fost schimbate, inclusiv directorul general.

Citește și: Programul „Casa Eficientă Energetic” blocat încă trei luni

“Istvan Toga, noul director vine cu experienţă din acest domeniu, a început să rescrie procedurile de evaluare, am văzut câteva propuneri foarte interesante unde regulile din instituţiile care gestionează fonduri europene pot fi transpuse cu succes şi la AFM”, a mai adăugat ministrul.

Citește și: Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” încep astăzi

Printre cele mai importante programe AFM se numără Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru Electrocasnice, Panouri fotovoltaice, Casa Eficientă și programul de iluminare ecologică stradală.

Sursă foto: puterea.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol