9 iulie 2024, 16:17

Germania va cheltui 90% din fondul de redresare în protecția mediului: „O zi mare pentru Europa”

Ministrul de finanțe german Olaf Scholz a declarat că Germania va cheltui 90% din cele 28 de miliarde de euro pe care le așteaptă de la Fondul de redresare de 750 de miliarde de euro al Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor climatice și digitalizare, potrivit green-report.ro.

Cerinţele UE sunt ca 37% din banii din fondul european să fie cheltuiţi pentru combaterea schimbărilor climatice şi 20% pentru digitalizarea economiei.

Citește și: Germania și-a atins obiectivele climatice din 2020. Motivul? Pandemia de COVID-19

“Astăzi este o zi mare pentru Europa…Acum putem acţiona împreună pentru o Europă puternică care este solidară şi pregătită pentru viitor”, a spus Olaf Scholz, conform sursei citate.

De asemenea, fondul de redresare este menit să promoveze obiectivele pe termen mai lung ale UE de reducere la zero a emisiilor nete de CO2 până în 2050 și să obțină o parte din economia digitală, dominată în prezent de giganții americani din domeniul tehnologiei, precum Google, Amazon sau Facebook.

Comisia Europeană va distribui aceşti bani în tranşe, în funcţie de atingerea anumitor indicatori de către guvernele statelor membre.

În același timp, Scholz a spus marţi că autorităţile de la Berlin intenţionează să cheltuie 11,5 miliarde euro pentru a ajuta companiile să facă tranziţia la hidrogen ca sursă de energie, pentru stimulente la achiziţionare de automobile, autobuze şi trenuri electrice precum şi pentru renovarea clădirilor pentru a le îmbunătăţi eficienţa energetică.

Conform unor analize făcute de Institutul german de studii economice, banii de la fondul european de relansare vor da un impuls de 2% PIB-ului Germaniei şi o creştere de 0,5% a gradului de ocupare.

Sursă foto: zf.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol