18 mai 2024, 0:33

SUMAL va fi testat și de ocoalele silvice private. Ce hotărâri s-au luat

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, împreună cu secretarul de stat Gelu Puiu au convenit cu reprezentanții Asociației Administratorilor de Păduri ca Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL) să fie testat și în cadrul ocoalelor silvice private.
Astfel, aceștia au căzut de acord ca, până la 31 ianuarie, programul să fie testat masiv de cât mai mulți utilizatori, iar eventualele erori să fie corectate și eliminate în timp util, potrivit green-report.ro.
În acest context, potrivit acestora, ocoalele silvice, chiar și cele private, au un rol esențial în realizarea cu succes a procesului de testare a sistemului informatic.
Astfel, reprezentanții AAP și-au exprimat sprijinul pentru acest demers și au solicitat ca autoritățile să se afle în contact permanent cu utilizatorii pe întreaga perioadă a procesului de testare, astfel încât să nu existe disfuncționalități.

Ce este SUMAL?

SUMAL 2.0 obligă la încărcarea de fotografii, din mai multe unghiuri, ale lemnului încărcat, pentru orice transport din România, precum și însemnarea, în pădure, a parchetelor de masă lemnoasă cu coordonate GPS, înainte de a se efectua tăierea.

Sistemul nu mai permite realizarea transportului dublu pe același aviz și nici evitarea voită a înregistrării în sistem prin realizarea de transporturi multiple cu cantități reduse.

Sursă foto: green-report.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol