21 aprilie 2024, 1:50

Recomandările unui ONG: trenuri suburbane, autobuze electrice și 500 de km de piste de biciclete în Capitală

Un ONG a făcut o serie de recomandări factorilor de decizie responsabili cu elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) privind tranziția către un sector de transporturi bazat pe tehnologii alternative.

Este vorba despre ONG-ul Greenpeace.

Citește și: Ce presupune Planul Național de Redresare și Reziliență

Astfel, printre recomandările ONG-ului se numără trenuri suburbane și de mare viteză, autobuze electrice și 500 de km de piste de biciclete în București, construirea a până la 3.000 km de piste de ciclo-turism în România.

„România are nevoie de o foaie de parcurs pentru tranziția de la un sector de transporturi bazat pe combustibili fosili la unul bazat pe tehnologii alternative, ecologice, curate, care să contribuie în mod real la reducerea poluării, limitarea încălzirii globale cu 1,5 ° C și combaterea fenomenelor meteo extreme asociate schimbărilor climatice. În acest sens, am adresat factorilor de decizie responsabili cu elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență o serie de recomandări de politici esențiale unei astfel de tranziții”, a transmis organizația, potrivit green-report.ro.

Planul de Redresare și Reziliență (PNRR) pe care România îl elaborează în această perioadă va stabili prioritățile de investiții și reformele necesare pentru redresare economică și creștere sustenabilă.

Sursă foto: profit.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol