16 aprilie 2024, 19:59

AlerGând la Pădure: program de proiecte pentru ONG-uri eco

Fundația Comunitară Banatul Montan a lansat apelul de proiecte pentru ediția 2021 a evenimentului sportiv cu strângere de fonduri „AlerGând la Pădure”. Proiectele pot fi depuse până pe 15 septembrie, tematica din acest an fiind mediul înconjurător.

Ajuns la ediția cu numărul VII, evenimentul „AlerGând la Pădure” se va desfășura pe 31 octombrie la Reșița și își propune, anul acesta, să suțină educația pentru mediu.

„«AlerGând la Pădure» este un eveniment născut din dragostea pentru natură, așa că ne-am gândit că a venit timpul să dedicăm o ediție acestei teme care ne privește pe toți pentru că ne afectează pe toți în mod direct și personal. Prin ediția de anul acesta, vrem să atragem atenția asupra impactului pe care fiecare dintre noi îl avem asupra mediului și asupra lucrurilor mărunte pe care le putem face pentru ca acest impact să fie unul pozitiv”, au spus organizatorii.

Organizațiile non-profit pot propune proiecte de mediu – reciclare, educație ecologică, protecția mediului – până pe 15 septembrie, la adresa de email: contact@alergandlapadure.ro.

Criteriile de eligibilitate:

  • Solicitanții pot fi organizații non-guvernamentale înregistrate legal în România și fără parti-pris politic;
  • Concretizarea proiectului trebuie să aibă loc în Județul Caraș-Severin, până în 15 iulie 2022;
  • Proiectul trebuie să se încadreze în tematica mediu cu accent pe reciclare;
  • Proiectul trebuie să se axeze pe educația ecologică și pe protecție a mediului;
  • Proiectul nu poate include activități care nu corespund valorilor evenimentului „AlerGând la Pădure” sau nu urmăresc soluționarea uneia din problemele comunității legate de tematica menționată mai sus.

 

Proiectele declarat eligibile intră în cursă, iar apoi, alergătorii care se înscriu începând cu 1 octombrie în competiția „AlerGând la Pădure” vor putea să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeași dorință.

Informații complete despre eveniment și despre procesul de depunere a proiectelor sunt disponibile pe site-ul oficial.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol