19 iulie 2024, 0:13

Programul RESInvest, lansat pentru a dezvolta producția de energie regenerabilă din România

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) lansează programul RESInvest pentru a dezvolta producția de energie regenerabilă din România, prin încurajarea producţiei locale de tehnologie destinată sectorului regenerabilelor şi crearea de oportunităţi de investiţii, bazate pe fonduri europene, conform unui comunicat remis Agerpres.

Astfel, prin intermediul acestui proiect, președintele Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), Carlo Pignoloni, a declarat că estimează o creștere semnificativă a proiectelor de noi capacități de energie regenerabilă.

Citește și: Descoperire: energie regenerabilă „dublu ecologică” pentru vehicule, din deșeuri biologice

„În contextul angajamentelor asumate de România prin planurile naţionale pentru energie regenerabilă şi al obiectivelor Comisiei Europene de accelerare a decarbonizării până în 2050, estimăm o creştere semnificativă a proiectelor de noi capacităţi de energie regenerabilă. Pentru realizarea acestor proiecte, este nevoie de resurse semnificative pe care România are potenţialul de a le produce, cu impact direct în dezvoltarea economică a ţării şi pentru tranziţia energetică mai uşoară”, a declarat Carlo Pignoloni, potrivit sursei citate.

Astfel, RWEA consideră că există importante sectoare care pot fi atrase şi relocate în România, precum cel de producţie a echipamentelor pentru instalaţiile de energie regenerabilă, inclusiv pregătirea de personal calificat pentru operarea şi mentenanţa acestora.

Așadar, România poate deveni un hub de know-how prin dezvoltarea unui lanţ valoric local pentru energia regenerabilă bazat pe planurile naţionale de cercetare şi inovare, precum şi pe concepte tehnologice adiacente precum stocare, hidrogen, transport şi digitalizare.

Sursă foto: businessmagazin.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol