19 iunie 2024, 18:51

Germania va cheltui 200 de miliarde de euro pentru independența energetică

Guvernul german a alocat aproximativ 200 de miliarde de euro pentru investiții în decarbonizare și o mai mare independență față de combustibilii fosili importați, în următorii patru ani.

Ministrul Finanțelor, Christian Lindner, a spus că fondurile, care vor fi plătite până în 2026, vor fi utilizate pentru a stimula:

  • extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor electronice;
  • producția de hidrogen;
  • prețuri mai mici la energie;
  • construirea de mai multe surse de energie regenerabilă.

 

Banii vor merge către un fond de transformare, care vizează gruparea activităților din sectorul energiei, transporturilor și industriei, care a fost creat de guvernul anterior, dar cu mult mai puțină finanțare. Sunt necesari pași administrativi suplimentari pentru a se asigura că aceste cheltuieli crescute creează efectele dorite, cum ar fi eliminarea obstacolelor birocratice și accelerarea proceselor de acordare a licențelor pentru proiectele de infrastructură.

Promisiunea de a accelera cheltuielile pentru climă vine pe fondul îngrijorărilor din partea Partidului Verzilor și a altor grupuri că schimbarea politicii de apărare a Germaniei, care vine cu angajamentul de a investi 100 de miliarde de euro în armată, ar putea duce la ținte mai mici de reducere a emisiilor. Ministrul Economiei, Robert Habeck a declarat că Germania trebuie să facă mai mult ca niciodată eforturi pentru a investi în independența energetică, subliniind că toate partidele din noua coaliție guvernamentală vor „trage în aceeași direcție”.

Foto: Flickr/ Windwärts Energie (Climate Change News)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol