10 august 2022, 5:45

Germania va cheltui 200 de miliarde de euro pentru independența energetică

Guvernul german a alocat aproximativ 200 de miliarde de euro pentru investiții în decarbonizare și o mai mare independență față de combustibilii fosili importați, în următorii patru ani.

Ministrul Finanțelor, Christian Lindner, a spus că fondurile, care vor fi plătite până în 2026, vor fi utilizate pentru a stimula:

  • extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor electronice;
  • producția de hidrogen;
  • prețuri mai mici la energie;
  • construirea de mai multe surse de energie regenerabilă.

 

Banii vor merge către un fond de transformare, care vizează gruparea activităților din sectorul energiei, transporturilor și industriei, care a fost creat de guvernul anterior, dar cu mult mai puțină finanțare. Sunt necesari pași administrativi suplimentari pentru a se asigura că aceste cheltuieli crescute creează efectele dorite, cum ar fi eliminarea obstacolelor birocratice și accelerarea proceselor de acordare a licențelor pentru proiectele de infrastructură.

Promisiunea de a accelera cheltuielile pentru climă vine pe fondul îngrijorărilor din partea Partidului Verzilor și a altor grupuri că schimbarea politicii de apărare a Germaniei, care vine cu angajamentul de a investi 100 de miliarde de euro în armată, ar putea duce la ținte mai mici de reducere a emisiilor. Ministrul Economiei, Robert Habeck a declarat că Germania trebuie să facă mai mult ca niciodată eforturi pentru a investi în independența energetică, subliniind că toate partidele din noua coaliție guvernamentală vor „trage în aceeași direcție”.

Foto: Flickr/ Windwärts Energie (Climate Change News)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.