25 iunie 2024, 8:15

Programul Rabla, regândit pentru a stimula achiziția de biciclete electrice? Ce spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat că dorește să stimuleze deplasarea cu bicicleta sau cu trotineta electrică, explicând că are în vedere un asemenea proiect, potrivit rfi.ro.

Citește și: Ministrul Mediului propune campania voluntară „Vinerea Verde – Stop! Azi maşina stă pe loc!”

Prin intermediul campaniei Vinerea Verde, ministrul îi stimulează pe angajații de la stat și nu numai să meargă la serviciu în ultima zi lucrătoare a fiecărei săptămâni, fără mașina personală, ci cu transportul în comun sau cu bicicleta.

Întrebat dacă are în vedere o regândire a programului Rabla, pentru a stimula și achiziția de biciclete electrice sau trotinete electrice, Tanczos Barna a declarat: ”Am discutat despre acest aspect cu colegii mei, când am avut discuțiile pe bugetul AFM. Nu exclud această variantă. Trebuie să continuăm programele de succes pe care le avem și cu siguranță putem găsi soluții pentru a extinde și a avea un impact major, inclusiv pe această filieră sau acest palier de mersul cu bicicleta sau cu trotinetele electrice. Putem analiza și acele companii sau acele soluții care sunt generalizate deja în marile orașe ale lumii. Cu siguranță, vom veni cu soluții și pentru mersul cu bicicleta și cu trotineta”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: stejarul.muntelealb.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol