18 iunie 2024, 5:25

Peste 20 de tone de gunoaie, strânse de pe malul drept al râului Doamnei

În cadrul unei acţiuni de igienizare organizate de Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeş-Vedea, peste 20 de tone de gunoaie au fost strânse în două zile de pe malul drept al râului Doamnei, potrivit Agerpres.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis miercuri de ABA Argeş-Vedea, acţiunea se desfăşoară în zona din aval de barajul de la Mărăcineni, între calea ferată Goleşti – Câmpulung Muscel şi podul de pe DN 7.

Citește și: Garda de Mediu, amenzi de două milioane de lei pentru calitatea aerului și gestionarea deșeurilor din Capitală

„În cele două zile de când salariaţii Apelor Române au început igienizarea, au fost colectate 22,7 tone de deşeuri. O constatare a echipelor de lucru este că, pe lângă deşeurile menajere, predomină cele provenite din activităţile de service auto, anvelope, părţi de caroserie, etc. Faţă de ultima igienizare (desfăşurată în luna martie) în zonă s-a observat şi o creştere a cantităţii de gunoaie”, se precizează într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, deşeurile reprezintă un pericol atât din cauza afectării calităţii factorilor de mediu, cât şi din cauza riscului de a crea blocaje în albia râului şi de a provoca inundaţii, în perioadele cu debite mari.

Sursă foto: ro.wikipedia.org.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol