25 iunie 2024, 7:28

Garda de Mediu, amenzi de două milioane de lei pentru calitatea aerului și gestionarea deșeurilor din Capitală

Garda Națională de Mediu (GNM) a efectuat în perioada 2020 – 2021 o serie de controale care au vizat calitatea aerului și gestionarea deșeurilor din Capitală, potrivit green-report.ro.
Astfel, amenzile aplicate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu în această perioadă se ridică la valoarea de 1.977.000 lei.

Potrivit reprezetanților instituției, în timpul acestor controale, au fost constatate mai multe neconformități legate de nerealizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), lipsa constituirii și actualizării registrului spațiilor verzi, realizarea de construcții fără deținerea actelor de reglementare privind protecția mediului, tăieri neautorizate de arbori, respectiv nerealizarea măsurilor dispuse de comisarii GNM în timpul controalelor anterioare.

În perioada menționată, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat Primăriei Generale a Capitalei 3 amenzi, însumând 115.000 lei, pentru nerealizarea Planului Integrat de Calitate a aerului și lipsa Registrului spațiilor verzi.

De asemenea, si primăriile de sector au fost sancționate de Garda Națională de Mediu, potrivit sursei citate.

Primăria Sectorului 1

Aceasta a primit 4 amenzi, în valoare totală de 267.500 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate care are contract de prestări servicii cu această primărie a fost amendat cu 100.000 lei pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de Garda Națională de Mediu.

Primăria Sectorului 2

În ceea ce privește Primăria Sectorului 2, aceasta a primit 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și neîndeplinirea măsurilor impuse de GNM. Totodată, operatorul de salubritate cu care Primăria Sector 2 a încheiat contract de prestări servicii a primit 3 amenzi, în valoare totală de 115.000 lei, pentru depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate și pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu.

Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a fost sancționată cu 6 amenzi, în valoare totală de 215.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor PICA, realizarea de construcții fără autorizație de mediu, tăieri neautorizate de arbori și nerealizarea măsurilor impuse de GNM. De asemenea, operatorul de salubritate care deservește Sectorul 3 a fost a primit 9 amenzi, în valoare totală de 595.000 lei, pentru funcționarea fără autorizație de mediu, predarea deșeurilor la operatori economici neautorizați, lipsa prevenirii poluării atmosferei, nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu și nerealizarea măsurilor impuse de GNM.

Primăria Sectorului 4

Totodată, Primăria Sectorului 4 a primit 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Operatorul de salubritate care are contract încheiat cu primăria de sector a fost amendat cu 100.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.

Primăria Sectorului 5

În ceea ce privește Primăria Sectorului 5, aceasta a primit 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM. Totodată, operatorul care deservește acest sector a primit 3 amenzi în valoare de 210.000 lei pentru nerealizarea măsurilor de salubrizare și funcționarea fără autorizație, pentru care a primit și o sancțiune complementară de sistare a activității.

Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a fost sancționată cu 3 amenzi însumând 65.000 lei pentru nerealizarea măsurilor PICA și pentru neîndeplinirea măsurilor de salubrizare impuse de GNM.
Sursă foto: ro.wiktionary.org

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol