18 iulie 2024, 22:55

Păsările exotice aflate în parcurile Primăriei Capitalei vor fi mutate

Conform unei hotărâri aprobate de consilierii municipali, păsările exotice aflate aflate în parcurile Primăriei Capitalei şi în gestiunea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) vor fi transferate gratuit către grădini zoologice sau rezervaţii, potrivit green-report.ro.

Citește și: Pasărea care și-a uitat „cântecul”

Hotărârea a fost adoptată cu 51 de voturi “pentru” şi trei abţineri.

“Se aprobă transferul tuturor păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB, cu titlu gratuit, către Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti, precum şi către alte grădini zoologice sau rezervaţii aparţinând altor UAT-uri, asociaţii şi organizaţii pentru protecţia animalelor din România, în măsură de a le asigura bunăstarea şi serviciile veterinare obligatorii prin lege. (…) Transferul se va face în baza unui protocol încheiat între ALPAB cu fiecare instituţie sau organizaţie care preia un număr de păsări exotice din gestiunea ALPAB. Cheltuielile cu transportul, evaluarea stării de sănătate şi carantinarea revin în sarcina unităţii primitoare”, se arată în hotărâre.

Citește și: Pasăre rară, surprinsă în Parcul Natural Lunca Mureșului

Pentru salvarea şi asigurarea bunăstării ultimelor exemplare de păsări exotice rămase se impune transferul lor, se mai arată în document.

Sursă foto: pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol