11 iulie 2024, 16:27

Bucureștiul are un parc nou: Parcul Sticlăriei, în sectorul 2

Parcul Sticlăriei din sectorul 2 s-a redeschis, după ce, aproape 30 de ani, a stat în paragină și a devenit o groapă de gunoi. Amenajările sunt minimale deoarece zona, nefrecventată de oameni, a atras foarte multe specii de păsări și animale, transformându-se într-o a doua deltă a Bucureștiului, după Parcul Natural Văcărești.

Intervențiile s-au făcut astfel încât habitatele acestora să nu fie deranjate. A fost instalat iluminat public, s-au pus câteva bănci, dar parcul nu are alei betonate sau pavate, nici locuri de joacă cu tartan sau spații pentru câini.

Lucrările au început după discuții lungi, cu multe ONG-uri, în vară, iar parcul a fost deschis săptămâna trecută.

Lucrările de amenajare făcute de primărie au costat circa 3,4 milioane de lei și au presupus în principal scoaterea gunoiului din parc, iluminat public, amenajarea cu pietriș a aleilor și bănci. Au fost refăcute aleile cu pietriș, băncile se încadrează în peisaj, curățenia a costat foarte mult (peste 100 de camioane de gunoi).

Primăria Sectorului 2 a avut o tentativă eșuată de a reamenaja acest parc în 2017, însă s-a oprit după ce instituția a tăiat mai mulți copaci sănătoși și iscat un scandal public.

Foto: Hotnews


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol