16 aprilie 2024, 14:47

Harta reciclării în București: vezi cum se descurcă fiecare sector

Asociația Viitor Plus, prin programul Harta Reciclării, desfășoară „Reciclăm în București”, prima campanie de informare privind colectarea separată în toate cele șase sectoare ale Capitalei, ca răspuns la gradul scăzut de reciclare din București. Proiectul realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București are rolul de a-i face pe cetățeni să înțeleagă de ce este important să colecteze separat, care sunt regulile în sectorul lor și cum trebuie să pregătească ambalajele.

Capitala are un grad de reciclare a deșeurilor de aproximativ 10%, în timp ce media națională este de 11,5% (Eurostat, 2019). Cifrele ne arată o situație îngrijorătoare, în condițiile în care ținta de reciclare asumată de România, ca membră UE, este de 50%. Motivele gradului scăzut de reciclare sunt lipsa unei infrastructuri care să faciliteze colectarea separată a deșeurilor și lipsa de informare referitor la regulile de colectare.

Deșeurile generate de bucureșteni pot reprezenta o resursă valoroasă. Mare parte din ceea ce noi aruncăm poate fi refolosit și transformat în materie primă. Dar, pentru a ajunge să fie într-adevăr reciclate, trebuie să cunoaștem regulile de pregătire și sortare a deșeurilor.

Deșeurile generate de populație sunt colectate de operatorii de salubritate fie direct de la sursă (de la blocuri și case), fie din containerele stradale (de diferite forme și culori). Deșeurile ajung apoi la stațiile de sortare. Există stații concepute pentru sortarea reciclabilelor din fracția uscată, dar și a deșeurilor menajere din fracția umedă.

Citește pe site detalii despre reciclarea din fiecare sector al Capitalei.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol