18 mai 2024, 0:32

Obligaţiuni verzi convertibile la Bursa de Valori Bucureşti. Ce planuri are Restart Energy

Restart Energy îşi listează miercuri obligaţiunile verzi convertibile la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, conform companiei, acest lucru face parte din strategia companiei pentru a-şi atinge targetul de a furniza energie 100% din surse regenerabile în următorii cinci ani și necesită finanţări în valoare de 500 de milioane de euro, potrivit green-report.ro.

“Credem că piaţa de capital din România a ajuns la o maturitate care îi permite să fie o alternativă credibilă pentru finanţarea dezvoltării companiilor locale. Listarea obligaţiunilor nu aduce pentru REO doar acces la capital, ci oferă companiei vizibilitate locală şi regională pentru potenţiali investitori, clienţi şi parteneri”, afirmă Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Citește și:Furnizorul independent de energie electrică Restart Energy a încheiat o ofertă de obligațiuni verzi

Emisiunea de obligaţiuni verzi convertibile în acţiuni este în valoare totală de 16,361 milioane de lei, cu scadenţă în 2026 şi dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial. Obligaţiunile vor fi convertibile în acţiuni începând cu anul al patrulea, în condiţiile prezentate în Memorandum-ul de listare care va fi disponibil pe pagina de internet a BVB, a Restart Energy şi a consultantului autorizat – Goldring.

Conducerea companiei estimează ca în prima jumătate a anului să finalizeze achiziţia a zece parcuri fotovoltaice operaţionale şi care au capacitate de 30 MW instalaţi. Investiţia în achiziţia celor zece parcuri este în jurul a 30 de milioane de euro. Această nouă tranzacţie vine după ce în februarie Restart Energy a cumpărat un parc fotovoltaic de 45 MW la Sărmăşag (Sălaj). Parcurile achiziţionate vor produce 36.000 MWh/an – suficient pentru a alimenta aproximativ 20.000 de consumatori casnici cu energie 100% verde. De asemenea, acestea vor contribui la evitarea a 270.000 de tone CO2 în atmosferă în următorii zece ani.

Totodată, Restart Energy şi-a propus ca până la finalul lui 2025 să dezvolte şi să integreze segmentul de upstream al companiei cu proiecte de energie regenerabilă de 500 MW. Planurile companiei sunt ca în fiecare dintre următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW. Proiectele înseamnă investiţii estimate la 100 de milioane de dolari anual şi sunt vizate domeniile solar, eolian, biogazului, biomasei şi cel al energiei geotermale.

De altfel, în ianuarie, Restart Energy a anunţat un joint venture cu compania americană de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies. În cadrul acestui parteneriat, Inter-link activează ca un consilier strategic pentru finanţarea proiectelor de energie verde pe care Restart Energy vrea să le dezvolte în următorii cinci ani.

Restart Energy este unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală.

Sursă foto: newsenergy.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol