25 iunie 2024, 9:53

Furnizorul independent de energie electrică Restart Energy a încheiat o ofertă de obligațiuni verzi

Furnizorul independent de energie electrică, Restart Energy, a încheiat o ofertă de obligațiuni verzi, desfășurată între 20 ianuarie și 3 februarie 2021.

Prin intermediul acesteia, a obținut o finanțare de 16.361.200 de lei, potrivit green-report.ro.

Prin intermediul acestui demers, Restart Energy a vizat să obțină minim 3 milioane de euro pentru investiții.

Dobânda va fi de 9%, data de scadență la 09.02.2026, iar demersurile pentru listarea la Bursa de Valori București – SMT vor fi inițiate în perioada imediat următoare.

Srategia Restart Energy vizează extinderea numărului de clienți, și, implicit a cotei de piață, integrarea de active de producție regenerabilă, extinderea regională și atingerea țintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile.

„A fost o surpriză plăcută și pentru noi să vedem apetitul ridicat al investitorilor pentru obligațiuni verzi și suntem încântați să fi intermediat această premieră pe piața românească de capital. Restart Energy a adus, pentru prima dată, în România, obligațiuni verzi convertibile, o oportunitate de a intra, pe termen lung, într-o afacere inovativă, chiar tech, din sectorul emergent de tip growth al energiei verzi. Suntem nerăbdători să vedem obligațiunile pe bursă, evoluția emitentului în perioada următoare și, de ce nu, să revenim la investitori cu o a doua rundă de obligațiuni”, a declarat Virgil Zahan, CEO SSIF Goldring, potrivit sursei citate.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital 100% românesc, înființat în 2015 la Timișoara.

Sursă foto: pages.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol