18 mai 2024, 0:33

O firmă din Capitală, amendată după ce a defrișat copaci fără aviz

O firmă din Capitală a fost amendată de autorități după ce a tăiat copaci fără aviz.

Astfel, Poliția Locală a Municipiului București a sancționat firma cu 30.000 de lei pentru defrișarea a zece copaci de pe un teren situat pe str. Apolodor nr. 9, potrivit green-report.ro.

Defrişarea a fost semnalată în spaţiul public de către consilierul local Sector 5 Iustinian Roşca prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare.

Sursă foto: Iustinian Roșca Facebook

“Aseară am primit o sesizare privind o presupusă defrişare pe raza Sectorului 5, într-o zonă ferită de ochii trecătorului. Str. Apolodor 9, în spatele ministerelor din zona Parlamentului. Am verificat materialele trimise de cetăţeanul implicat şi dedicat protecţiei mediului; am făcut adrese către cei ce au sau trebuia să facă avizarea şi am cerut detalii suplimentare, respectiv Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii. În această dimineaţă m-am prezentat la faţa locului să constat şi realitatea din teren. (…) Azi se făceau deja măsurători topo. În avizul PMB se vorbeşte de avizarea mai multor copaci condiţionat de avizul de la Ministerul Culturii. Tăieri au mai fost şi anul trecut aşa că nu ştim în baza a ce aviz au pus la pământ copaci absolut sănătoşi”, a scris Iustinian Roșca pe Facebook.

Foto: Iustinian Roșca (Facebook)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol