2 iulie 2024, 12:12

Parcul Grozăvești este ciopârțit pentru blocuri de 23 de etaje

În Parcul Grozăvești din București, 49 de copaci din au fost puși la pământ. Arborii au fost tăiați fără aviz, iar proprietarul a fost amendat cu 4.900 de lei.

Parcul a fost pus în posesie, iar proprietarii de pe bucata defrișată doresc să construiască acolo blocuri de până la 23 de etaje, potrivit unui certificat de urbanism.

Reprezentantul proprietarului a declarat inspectorilor Primăriei Capitalei că a tăiat arborii fiindcă exista pericol de prăbușire a acestora. Dezvoltatorii au cerut și obținut un certificat de urbanism pe 15 aprilie 2020 pentru construire de ansambluri de locuințe colective, birouri și funcțiuni mixte, cu regim de înălțime maxim 75 de metri, cu subsol, demisol, parter și 23 de etaje. Proprietarii au cerut prelungirea certificatului de urbanism.

Circa 300 de cetățeni din cartierul Grozăvești s-au constituit într-un grup de inițiativă civică și lupă pentru salvarea spațiului verde.

În urmă cu câteva zile, Primăria Sectorului 6, condusă de primarul Ciprian Ciucu, a prezentat o listă cu proiecte de utilitate publică care vor fi făcute de investitorii imobiliari, pe cheltuiala proprie, atunci când construiesc clădiri de birouri sau ansambluri rezidențiale. În această lista apărea și construirea unei școli și a unui parc în zona OMV Grozăvești, ceea ce a stârnit revolta cetățenilor.

Sursa text / foto: Hotnews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol