17 aprilie 2024, 22:38

Israelul va planta 450.000 de copaci pentru a răci străzile orașelor

Oricine a încercat vreodată să meargă pe străzile înăbușitoare ale Israelului în plină vară a constatat că se expune soarelui atât de mult încât riscă insolația. Guvernul a aprobat un plan național de a planta aproximativ 450.000 de copaci pe străzile orașelor din Israel în următoarele două decenii, în încercarea de a combate schimbările climatice și de a răci străzile.

Copacii urmează să fie plantați de-a lungul a aproape 3.200 km în 100 de localități, oferind trotuarelor o umbrire continuă de 70% până în 2040.

„Guvernul Israelului a plasat criza climatică în fruntea listei sale de priorități, iar o parte semnificativă a soluționării acesteia este promovarea plantării de arbori urbani”, a menționat Ministerul Protecției Mediului.

O operațiune masivă de plantare va îmbunătăți confortul termic în spațiile urbane, va promova mersul pe jos și un stil de viață mai sănătos, va reduce semnificativ insulele de căldură și va contribui la reducerea altor consecințe negative ale schimbărilor climatice și ale poluării în orașe.

Acoperirea de umbră a copacilor existenți va fi cartografiată, se vor găsi finanțări pentru investiții în silvicultură urbană, iar standardele de construcție ecologică vor fi actualizate pentru a se referi la plantarea de noi copaci și conservarea celor existenți.

Un program multianual de 700 de milioane de dolari va fi formulat de ministerele de resort și va fi adus spre aprobare guvernului ca parte a discuțiilor bugetului 2023-2024.

Foto: „Night street in Tel Aviv” de Mikhail Kryshen, Kryshen, CC BY-SA 4.0


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol