21 aprilie 2024, 1:46

Noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii, disponibilă publicului

Ministerul Mediului a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii poate fi accesată de miercuri, de la ora 18.00.

Prin intermediul acesteia, românii poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 și poate afla detalii despre transporturile de material lemnos.

Citește și: SUMAL va fi testat și de ocoalele silvice private. Ce hotărâri s-au luat

Astfel, noua aplicație Inspectorul Pădurii are o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, față de versiunea precedentă.

„Vor fi afișate pe hartă avizele din ultimele 96 de ore. Asupra acestora pot fi efectuate căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat sau după un anumit tip de transport. În situația în care un utilizator public dorește să afle anumite detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de ore de la emiterea avizului, respectivele informații vor fi puse la dispoziția solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, la adresa de email solicitari544@mmediu.ro și vor fi comunicate prin email, conform legii, în termen de maxim 10 zile de la solicitare. Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheierea transportului, pentru o perioadă de 24 de ore”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, aplicația va oferi acces cetățenilor la actele de punere în valoare (APV).

„Vor fi afișate pe hartă toate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului. Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV și asupra numărului APV. Pentru fiecare APV vor fi afișate informații, în măsura în care ele sunt disponibile, pentru starea în care se regăsește la momentul căutării APV selectat pentru vizualizare”, se mai arată în document.

Sursă foto: damboviteanul.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol