17 aprilie 2024, 23:26

Ministerul Mediului, acuzat de organizații că aplicația Inspectorul Pădurii este privată de informații publice

Ministerul Mediului a fost acuzat de mai multe organizații că aplicația Inspectorul Pădurii este privată de informații publice.

Este vorba despre organizațiile Agent Green, Declic și Greenpeace. Potrivit acestora, utilizatorii nu mai au acces la transporturile de lemn mai vechi de 3 zile și nu mai sunt disponibile ruta și destinația unui camion.

 „Este vorba de o amputare mult mai gravă decât făcuse conducerea din anii 2017-2019 și pe care printr-o lupta consecventă alături de celelalte ONG-uri o corectasem în anul 2020. Mai precis, publicul nu mai are acces la transporturile de lemn mai vechi de 3 zile, desi sistemul stocheaza toate transporturile din 2008 încoace”, reclamă Gabriel Păun, președintele Agent Green, potrivit green-report.ro.

„Nici ruta unui camion nu este disponibilă și nici destinația. Alertele din zonele unde lipsesc arbori au dispărut, iar fotografiile cu încărcătura, prevăzute în HG nu sunt disponibile pe noua aplicație. Pentru public este singurul mod de a distinge camioanele legale de cele care fac multiple transporturi pe zi cu un singur set de documente”, a adăugat Ciprian Galușcă, coordonator campanii păduri al Greenpeace România, potrivit sursei citate.

„Au dispărut complet straturile cu ariile protejate și toate pădurile virgine și potențial virgine. Nu se mai poate vedea informația privind specia de arbori transportantă, informație care a fost înlocuită cu grupe generale, precum rășinoase sau foioase. Nu apar nici măcar promisele hărți de înaltă rezoluție”, a încheiat Antoniu Bumb, coordonator campanii păduri al Declic.

Sursă foto: green-report.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol