18 mai 2024, 0:32

Nou container cu 11 tone de deșeuri, descoperit în portul Constanța

Un nou container încărcat cu tone de deșeuri neconforme a fost descoperit în portul Constanța Sud Agigea.

Astfel, în urma unor informații, polițiștii au efectuat controlul și au aflat că în acte, containerul din Norvegia figura ca transportând părți și accesorii auto „cu un grad de uzură de 15%”. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11 tone şi erau destinate unei firme din judeţul Suceava, care desfășoară activități de import în România. Cu toate acestea, în urma verificărilor, s-a constatat că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate.

Prin urmare, containerul cu transportul în cauză a fost returnat Norvegiei – țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Citește și: Un container cu 25.000 de kilograme de deșeuri din cauciuc, descoperit în Portul Constanța

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră au găsit un alt container încărcat cu anvelope verzi – deşeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme pentru o firma de pe raza judeţului Vălcea care efectua activităţi de import în România. În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât şi returnarea containerului încărcat cu deşeuri de cauciuc către ţara de origine.

Sursă foto: seenews.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol