18 mai 2024, 0:32

Lacul IOR este colorat din cauza unei alge roșii

Administrația Națională „Apele Române” arată că apa lacului IOR din București este roșie de aproape o lună din cauza unei alge roșii.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Citește și: Apa lacului IOR din Capitală este roșie de săptămâni. Care ar putea fi motivele

„Potrivit celor mai recente rezultate de analiză ale apei lacului #IOR emise de către Laboratorul nostru de Calitate, a fost identificată prezența unei alge roșii pe nume Chrysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade. Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică”, a transmis Administrația Națională „Apele Române”.

În același timp, reprezentanții companiei au mai subliniat că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calității apei și să se asigure că nu există surse de poluare.

În urma sesizărilor a fost desfășurat un control în care au fost implicați toți factorii din parc – deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori, potrivit Gărzii de Mediu București.

Sursă foto: libertatea.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol