15 aprilie 2024, 12:12

Lacul Beliș – Fântânele din Apuseni, invadat de gunoaie (FOTO)

Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost acoperit, în totalitate, de gunoaie. Voluntarii care au participat la o acțiune de ecologizare în weekend-ul trecut au adunat 3.500 de saci de gunoaie.

Într-o postare pe Facebook, Romsilva a explicat că o echipă de uscat și una de apă s-au deplasat în golful Mestecăniș, pentru a încerca să finalizeze igienizarea acelei fundături din golful problematic. Echipa de apă beneficia de mici caiace agile care se puteau strecura printre uriașii bușteni și aruncau pe uscat PET-urile care erau colectate apoi de echipa de uscat. În ciuda efortului susținut și după două zile și circa 35 de oameni mobilizați, nu s-a reușit eliberarea integrală a fundăturii din capătul golfului, dar ea arată decent acum.

Randamentul excelent al acțiunii, cu o medie de 14,5 saci/voluntar/zi și un număr total de circa 3.500 de saci colectați demonstrează o bună organizare.

Este destul de evident impactul negativ pe care îl provoacă deșeurile atât asupra mediului, cât și asupra sănătății noastre, a oamenilor.

Foto: Romsilva


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol