18 iunie 2024, 4:33

Cultivarea algelor în interior, o șansă pentru omenire (FOTO și VIDEO)

La Bienala de Arhitectură Venețiană 2021, ecoLogicStudio dezvăluie expoziția „Bit.Bio.Bot”, educând vizitatorii despre cultivarea în interior a microalgelor și încurajându-i să o cultive în propriile case. Expoziția prinde formă ca un laborator urban, care combină arhitectura avansată cu microbiologia.

Proiectul generează un habitat artificial, care prezintă în mod activ modul în care cultivarea algelor în sfera urbană actuală ar putea facilita purificarea aerului, eliminarea dioxidului de carbon, accesul la alimente durabile și surse alternative de proteine, precum și stabilirea unei legături mai profunde între oameni și natură.

Proiectul se bazează pe procesul de fotosinteză, alimentat de soare și de metabolismul culturii vii de spirulina platensis și chlorella – care sunt printre cele mai hrănitoare organisme de pe pământ și sunt consumate pe scară largă ca suplimente de sănătate. Laboratorul ecoLogicStudio este format din trei sisteme interconectate:

  1. suprafața de cultivare
  2. grădina verticală
  3. un convivium.

 

Compusă din zece perdele fotosintetice, suprafața de cultivare transformă pereții în purificatoare de aer eficiente. Fiecare perdea are o înălțime de trei metri și o lățime de un metru.

Grădina verticală creează o zonă tampon groasă între învelișul viu și convivium, dedicată unui model intensiv de creștere a algelor verticale. Fiecare secțiune de grădină, realizată din sticlă de laborator și componente bioplastice imprimate 3D, găzduiește zece litri de culturi de microalge într-un mediu de creștere puternic.

Grădina verticală este capabilă să absoarbă CO2 la o rată egală cu trei copaci mari maturi, oferind o cale clară către neutralitatea carbonului în arhitectură.

 


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol