21 aprilie 2024, 1:34

Idee inedită: Măștile care devin flori când sunt plantate

Măștile care devin flori când sunt plantate a fost ideea unui designer olandez.

Aceasta a apărut din dorința de a minimiza deșeurile sanitare pe care le generăm în pandemie. Astfel, Marianne de Groot-Pons a creat măști 100% biodegradabile care conțin semințe de flori. Acestea sunt confecționate într-un mic atelier, din hârtie de orez, șnururile sunt din lână, iar florile care permit ajustarea dimensiunii șnururilor – din cofraje de ouă. Chiar și vopseaua cu care este imprimat logo-ul „Marie Bee Bloom” este biodegradabilă.

Citește și: Milioanele de măști aruncate zilnic la gunoi, un pericol?

„În toți anii de când sunt grafic designer am poluat și eu pământul cu desenele și ambalajele mele. În plus, vreau să aduc din nou în atenția oamenilor interzicerea plasticului de unică folosință începând cu 1 iulie 2021. După ce m-am lovit săptămâni întregi de măștile albastre aruncate pe străzi, într-o dimineață m-am trezit cu ideea unor măști cu semințe de flori în ele. Pământ fericit, albine fericite, natură fericită, oameni fericiți. Să înflorească Pământul!”, a scris Marianne de Groot-Pons.

Citește și: Miliarde de măști de unică folosință vor ajunge în oceane. 450 de ani ar putea trece până să se descompună

La doar cinci săptămâni de când a început să lucreze la noul concept Marianne de Groot-Pons a trebuit să se mute de pe masa din bucătărie într-un atelier. Acum are 30 de angajați care o ajută să onoreze comenzile venite din toată Uniunea Europeană. Designerul își propune ca în curând să distribuie măștile cu semințe în toată lumea, așa cum îi solicită online posibili clienți.

Masca prietenoasă cu mediul este la fel de eficientă precum una textilă, confecționată acasă iar un set de 5 bucăți costă 15 euro.

Sursă foto: fastcompany.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol