19 iulie 2024, 21:34

Franța vine cu o idee inedită: Proprietarii de mașini vechi ar putea primi 2.500 de euro pentru biciclete electrice

Franța vine cu o idee inedită. Proprietarilor de mașini vechi  ar putea primi până la 2.500 de euro în schimbul rablelor, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea unei biciclete electrice, potrivit Reuters.

„Pentru prima dată este recunoscut de către un guvern național că soluția pentru curățarea planetei nu este să facem mașinile mai verzi, ci să le reducem numărul”, a declarat Oliver Schnider, președintele Federației Franceze a Utilizatorilor de Biciclete (FUB).

Citește și: Programul Rabla, regândit pentru a stimula achiziția de biciclete electrice? Ce spune ministrul Mediului

Astfel, potrivit sursei citate, ca parte a angajamentelor luate prin Acordul de la Paris de a reduce gazele cu efect de seră cu 40% față de 1990, până în 2030, Parlamentul a votat un proiect care ar presupune oferirea a 2.500 de euro în schimbul mașinilor vechi, sumă ce poate fi folosită pentru achiziționarea unei biciclete electrice, unei biciclete care se pliază sau carduri pentru transportul public.

Așadar, Franța ar putea deveni prima țară din lume care ar oferi cetățenilor șansa să dea la schimb o mașină veche pentru o bicicletă electrică.

„În planurile de recuperare și climă nu ar trebui să existe scheme de casare a mașinilor care să nu includă opțiunea de cumpărare a bicicletelor. Parlamentul francez a precizat clar că bicicletele electrice și cele obișnuite trebuie să fie promovate ca înlocuitoare ale vehiculelor”, a spus pentru Forbes Kevin Mayne, CEO la Cycling Industries Europe, un grup de lobby pentru industrie.

Sursă foto: santafixie.fr


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol