17 aprilie 2024, 22:18

Federația Bicicliștilor din România vrea eliminarea prevederii de limitare a vitezei pentru bicicliști

Federația Bicicliștilor din România (FBR) dorește eliminarea din proiectul de Hotărâre pentru modificarea legislație rutiere a propunerii de limitare a vitezei de circulație pentru biciclete la 30 km/h, potrivit green-report.ro.

Anunțul a fost făcut de președintele FBR, Radu Mititean.

Citește și: Creează piste și oamenii vor pedala (STUDIU)

“Această restricție nu apare în Nota de fundamentare. Cineva a “strecurat” în ultima clipa acea restricție în proiect”, a declarat Radu Mititean.

În acest sens, președintele Federația Bicicliștilor din România consideră că prevederea de limitare a vitezei este o situație unică întâlnită în Europa și, așa cum este formulată, face imposibilă practicarea în România a ciclismului ca sport.

“Cum se vor putea antrena sportivii? Măcar pentru rulajul în paralel există o excepție expresă pentru competițiile oficiale. Pentru viteză nu au prevăzut nici măcar așa ceva”, a spus Mititean.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică, pe 14 aprilie, un proiect de Hotărâre pentru modificarea unor articole din Codul Rutier.

Sursă foto: hotelcaro.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Ceapa verde

    21 aprilie

    Sunt stresati idiotii care stau zilnic in coloana ca ii intrece o bicicleta….Umbrela nu masina. Parcare cu plata peste tot cum e in civilizatie. Si aplicarea regurilor de politistii care stau comozi pe facebook si asteapta coloane oficiale. Eu masina din 2007 si totusi o las acasa. La fiecare drum castig timp…