16 aprilie 2024, 19:57

Elevii vor învăța altfel despre sustenabilitate: Lecții cu drona

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, în parteneriat cu Asociația Cartierul Creativ Carolina și Aspire Teachers, a lansat proiectul „Educație la Înălțime”, potrivit green-report.ro.

Citește și: Elevii ar putea avea noi materii: Educația pentru climă și mediu, studiată în școli

Astfel, ceea ce se urmărește este organizarea unor lecții din zone spectaculoase de unde vor fi transmise live inclusiv imagini filmate cu drona.

„De fiecare dată când vorbesc despre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, țin să scot în evidență importanța educației și a sănătății. În ultimul an s-a accentuat și mai mult nevoia de a ne apropia mai mult asupra acestor domenii. Atât orele clasice, cât și cele online pot fi mai interesante dacă se fac într-un mod inovator. Venim în sprijinul elevilor și profesorilor din toată țara care vor avea acces la lecții dinamice cu exemple practice astfel încât să învețe mai multe despre lumea din jurul lor, despre dezvoltare durabilă. Aceasta este motivul pentru care Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă s-a implicat pentru extinderea la nivel național al proiectului Educație la înălțime. Vom continua să susțină inițiative prin care să dezvoltăm cele mai bune instrumente pentru educația generațiilor viitoare”, a declarat László Borbély, potrivit sursei citate.

Citește și: Elevii români ar putea învăța în școli verzi în curând

Obiectivele

  • familiarizarea elevilor cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod care pune în valoare competențe de secol 21, în special colaborarea și gândirea critică,
  • promovarea unor lecții interactive centrate pe elev, care folosesc cele mai noi tehnologii,
  • crearea unor lecții-model accesibile tuturor profesorilor din țară.

Cum se vor desfășura lecțiile

Lecțiile vor fi realizate de către profesori și învățători dedicați din toate cele opt regiuni de dezvoltare economică a României, fiecare transmițând lecții din zona sa. Profesorii-gazdă pot fi profesori cu elevi în clasele III-IV sau V-VII din orice școală din România care vor să primească în direct lecțiile transmise live.

Cele opt lecții vor fi realizate în perioada martie-iunie 2021, iar prima lecție va fi transmisă pe 6 mai. Iată și un exemplu de lecție aici.

Sursă foto: uavcoach.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol