21 aprilie 2024, 1:26

Parcul Național „Defileul Jiului”: proiect de educare a 2.400 de tineri în domeniul protecției naturii

Aproximativ 2.400 de tineri din Târgu Jiu și alte nouă orașe din țară vor lua decizii mai bune legate de protecția naturii. Romsilva, Administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului R.A, în parteneriat cu Fundația Propark pentru Arii Protejate au început maratonul activităţilor interactive din licee, în 10 localităţi din România:

  1. Arad
  2. Brașov
  3. Târgu Jiu
  4. Bumbești-Jiu
  5. Hațeg
  6. Călan
  7. Vidra
  8. Odobești
  9. Focșani
  10. Zărnești.

 

Cei 2.400 de tineri vor învăţa concepte de bază legate de activismul civic şi conservarea naturii cu ajutorul instrumentelor moderne de tipul ochelarilor VR (realitate virtuală), participând la concursuri, tabere și excursii de studii la Parlamentul European din Bruxelles. Una dintre cele mai provocatoare activităţi este concursul de idei, în urma căreia elevii celor mai bune cinci clase din proiect, vor avea posibilitatea să-şi creeze propriul spatiu tematic dedicat ariei protejate, pe care îl vor putea folosi apoi, generaţii întregi.

Program educativ

Proiectul “Activăm Viitori Lideri pentru Protecţia Naturii” este un program educativ prin intermediul căruia tinerii sunt mai bine pregătiți pentru a se implica și a lua decizii legate de provocările viitorului, în special cele legate de protecția naturii. Crește astfel nivelul de conștientizare și implicare al tinerilor în conservarea biodiversității. De asemenea, printr-o campanie de educare și un program de leadership, ei vor fi adulți responsabili, pregătiți să se implice activ în acțiuni legate de arii protejate, dar și ținând cont de nevoile comunităților locale.

Dezvoltarea unui program de educație ecologică și civică, realizarea studiilor de caz specifice ariilor protejate partenere în format VR şi înfiinţarea Consiliilor Consultative și Consiliilor Științifice pentru tineri sunt cele mai importante activităţi din proiect.

Foto: „Parcul Național Defileul Jiului” de Nicu Farcaș, Wikimedia, CC BY-SA 4.0


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol