17 iunie 2024, 3:23

Elevii ar putea avea noi materii: Educația pentru climă și mediu, studiată în școli

Educația pentru climă și mediu ar putea fi studiată în școli.

În acest context, Administrația Prezidențială a lansat un grup de lucru privind educația pentru climă și mediu, care ar putea deveni accesibilă la nivel național.

Așadar, Alexandra Maria Bocșe, consilier de stat în Departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale a declarat că se caută o formă prin care să se implice activ în educația cu privire la protecția mediului și problemele legate de schimbările climatice.

„Problemele de mediu și schimbările climatice îi preocupă pe tinerii români, însă, din păcate, accesul la o educație pro-activă pentru climă și mediu rămâne limitat. Acest tip de educație trebuie să devină accesibilă tuturor. Există bune practici în zona ONG-urilor, dar ele trebuie extinse la scară națională. Administrația Prezidențială a lansat recent un grup de lucru care a discutat dacă ar trebui să fie sau nu o materie separată sau să fie o materie integrată, scopul grupului fiind de a formula anumite recomandări cu privire la forma pe care educația pentru climă și mediu trebuie să o ia în România. Prima întâlnire a avut loc luni și există mult entuziasm pentru acest demers”, a declarat aceasta pentru Europa FM.

Temele abordate

Temele abordate vor fi legate de aria curriculară, materialele didactice, instrumentele digitale pentru educația pentru climă și mediu și activitățile educative în aer liber.

„Intenționăm să lansăm și o Coaliție de Implementare a recomandărilor elaborate în cadrul grupului. La consultări participă în prezent organizații cu un parcurs solid în implementarea unor proiecte de educație pentru climă și mediu, Ministere cheie în implementarea unor măsuri la nivel național și sperăm că multe alte organizații cu expertiză și dorință de implicare se vor alătura demersului în faza de implementare. Obiectivul proiectului este de a avea un impact real, nu doar la nivel de recomandări”, a mai spus Alexandra Maria Bocșe.

Sursă foto: zf.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol