9 iulie 2024, 14:03

Cum să calculezi pierderile de energie termică în trei pași simpli

Consumatorii își pot acum calcula pierderile de energie termică a locuinței prin intermediul calculatorului de eficiență energetică.

Vorbim despre un instrument unic pe piața din România, creat în cadrul programului România Eficientă. Acesta e online și îi ajută pe consumatorii casnici să calculeze în trei pași simpli care este consumul mediu de energie pentru încălzire, producerea apei calde și gătit, dar și să descopere valorile aproximative ale economiilor pe care le-ar putea obține în facturile de energie prin reabilitarea termică a locuinței.

Citește și: Programul RESInvest, lansat pentru a dezvolta producția de energie regenerabilă din România

„Calculatorul de Eficiență Energetică a fost creat în cadrul programului România Eficientă ca element al campaniei noastre de conștientizare publică privind beneficiile eficienței energetice. Este un instrument online intuitiv, ușor de folosit, prin care orice utilizator, după ce oferă câteva informații de bază despre locul de domiciliu și tipul locuinței poate obține imediat niște date estimative despre economiile de energie pe care le poate obține prin măsuri foarte simple”, a declarat Radu Dudău, director al Energy Policy Group și coordonatorul proiectului România Eficientă, potrivit green-report.ro.

Citește și: Ministrul Energiei, despre tranziția spre o energie curată

În același timp, în cadrul calculatorului, utilizatori vor găsi și sfaturi pentru a reduce risipa de energie.

Sursă foto: tion.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol