19 iulie 2024, 0:06

Ministrul Energiei, despre tranziția spre o energie curată

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că miercuri este termenul final pentru depunerea ofertei privind achiziţia pachetului de 50% din proiectul Neptun Deep, deţinut de ExxonMobil, potrivit digi24.ro.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează perimetrul de mare adâncime Neptun Deep, cu rezerve de gaze estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

„Compania noastră Romgaz, deţinută de minister în majoritate, va depune ofertă pentru achiziţia acestui pachet. În paralel am lucrat şi la Legea offshore”, a spus Popescu, potrivit sursei citate.

Conform ministrului Energiei, România este unul dintre producătorii de gaze din UE, iar mixul energetic şi tranziţia spre o energie curată depind de gazul natural.

„Ne propunem ca tranziţia energetică să o facem cu gaze naturale, dorim să scoatem gazele din Marea Neagră, dorim să găsim noi rezerve, deci modificarea Legii offshore este o prioritate pentru stimularea şi investiţiilor în acest sector”, a mai spus ministrul.

ExxonMobil a anunțat că vrea să se retragă din România, iar cei de la OMV Petrom au precizat că vor continua investiţia dacă au un cadru legislativ şi de piaţă stabil, iar decizia depinde de modificarea Legii offshore.

În acest context, ministrul Virgil Popescu a declarat că legea offshore va fi modificată până la finalul acestei sesiuni parlamentare.
Sursă foto: evz.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol