15 aprilie 2024, 13:14

Cooperativa de Energie a strâns un milion de la membri, pentru a intra pe piață

Am mai scris aici despre Cooperativa de Energie. Ei bine, aceasta tocmai a strâns un milion de lei de la membrii cooperatori. Suma reprezintă aproape jumătate din necesarul intrării pe piață. Membrii care au împrumutat bani Cooperativei vor primi o dobândă de 3,7% pentru un împrumut de 1 an și 5,2% pe an pentru un împrumut pe cinci ani. Cooperativa de Energie este primul furnizor de energie 100% verde de pe piața din România.

Banii sunt necesari pentru achiziționarea unei firme furnizoare de electricitate, astfel încât cooperativa să poată intra direct pe piață ca furnizor de energie verde, cu certificate de origine. Suma este acordată sub formă de împrumut: la finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va înapoia sumele primite cu dobândă. Membrii cooperatori își vor putea muta contractul de furnizare la Cooperativa de Energie, de unde vor primi energie verde, 100% certificată.

Proiectul „Investim în energie verde” este deschis în continuare, până pe 16 aprilie, pentru oricine dorește să contribuie la tranziția către o energie curată, care nu poluează. Se poate investi orice sumă, începând de la 500 de lei. Scopul este atingerea țintei de două milioane de lei, necesară achiziționării firmei de furnizare. Tot procesul se desfășoară online, rapid și transparent. Este nevoie doar de înscrierea în cooperativă înainte de a putea face tranzacția.

Cooperativa de Energie este un start-up inovativ, participativ și democratic, lansat în noiembrie 2019, după modelul european al cooperativelor de energie. În Europa, sunt peste 1.500 de cooperative de energie verde, comunități energetice, pentru a investi împreună în tranziția energetică de la combustibilii fosili la energia din surse regenerabile. Cooperativa de Energie face parte din federația europeană a cooperativelor de energie RESCoop.eu.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol