23 mai 2024, 7:26

Prima insulă verde din punct de vedere energetic (VIDEO)

Mica insulă greceasca Astypalea din Marea Egee a devenit prima insulă verde din punct de vedere energetic, în urma unui proiect al autorităților de la Atena, în colaborare cu producătorul german de automobile Volkswagen, care a dotat cu vehicule electrice toate instituțiile publice de pe insulă. De asemenea, 200 de automobile electrice urmează să fie puse la dispoziția turiștilor și localnicilor spre închiriere.

Insula, care are puțin peste 100 de kilometri pătrați, are 1.300 de locuitori permanenți care sunt încurajați de autorități să treacă și ei la mașini electrice.

Primele vehicule electrice, inclusiv prima mașină de poliție complet electrică din Grecia, au fost puse în funcțiune în prezența primului ministru Kyriakos Mitsotakis, a CEO-ului Herbert Diess de la Volkswagen și a ministrului adjunct de externe Kostas Fragogiannis. Au fost inaugurate și primele puncte de încărcare publice și private. Evenimentul a marcat lansarea tranziției către electrificarea completă pe Astypalea. În următorii ani, insula vrea să treacă la o mobilitate durabilă inteligentă și să-și modernizeze complet sistemul energetic.

Vânzarea vehiculelor electrice către clienții privați va începe până la sfârșitul lunii iunie. Guvernul grec sprijină în plus trecerea la mobilitatea electronică cu subvenții atractive. Într-un pas următor, urmează să fie lansate noi servicii de mobilitate. Se fac deja pregătiri pentru un serviciu complet electric de partajare de automobile și un serviciu de ride sharing.

Foto: Alexandros Vlachos/Pool, AP, via Greek Herald


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol