25 iunie 2024, 9:05

Un mall din București va fi acoperit cu panouri solare

Colosseum Mall din București, în parteneriat cu Renovatio, companie care deține în cadrul grupului o firmă specializată în soluții Engineering, Procurement and Construction (EPC) pentru proiecte fotovoltaice, va instala un sistem fotovoltaic de 1 MWp, contribuind astfel la reducerea cu 360 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon, cantitate care ar putea fi absorbită de o pădure cu peste 4.000 de copaci.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate atât pe acoperișul centrului comercial, cât și în parcare, pe structuri de tip carport. Suprafața acoperită de panouri fotovoltaice va fi de aproximativ 9.000 mp, iar capacitatea instalată va putea produce aproximativ 1315 MWh/an.

Investiția în acest proiect va depăși 1 milion de euro și va fi asigurată de Renovatio, în baza unui parteneriat strategic de lungă durată cu Colosseum Mall. Se vor folosi panouri și invertoare de ultimă generație.

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Renovatio în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pe piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Situat în sectorul 1 al Capitalei, în zona de nord-vest, pe Șoseaua Chitilei nr. 284, Colosseum oferă un concept de vânzare cu amănuntul, ce cuprinde magazine cu o mare diversitate de produse si servicii, magazine cu branduri de îmbrăcăminte și accesorii, precum și spații de petrecere a timpului liber.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol