18 iunie 2024, 5:41

Campaniile “Orașe Curate” pentru cei care vor să se debaraseze de deșeuri electrice, becuri și baterii

Organizația ECOTIC organizează campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), becuri, neoane, baterii și acumulatori uzați în nouă orașe și trei comune, cu ocazia curățeniei de primăvară, potrivit green-report.ro.
Astfel, ECOTIC a organizat o serie de campanii “Orașe Curate” la nivel național prin care invită cetățenii să se debaraseze de deșeurile electrice, becuri și baterii.
În această primavară venim în sprijinul cetățenilor cu soluții concrete de debarasare a deșeurilor electronice și de baterii încurajând o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător. Cetățenii vor contribui, astfel, în mod activ la primul pas spre reciclare, colectarea separată a acestor tipuri de deșeuri” a declarat Valentin Negoiță – Președintele ECOTIC.
Campaniile “Orașe Curate”

Sursă foto: ecotic.ro

Așadar, locuitorii zonelor în care se desfășoară campaniile au la dispoziție:
1) Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 50 kg deșeuri electrice/frigider/mașină de spălat etc).
2) Predarea la puncte de colectare dedicate.
Totodată, pentru încurajarea inițiativei de colectare-reciclare, organizatorii oferă chiar și premii. Fiecare campanie în parte are mecanismul propriu, detalii sunt disponibile pe www.ecotic.ro
Campaniile se desfășoară în localitățile următoare:
Sursă foto: culturaladuba.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol