18 iunie 2024, 6:24

O organizație a colectat peste 200.000 tone de deșeuri electrice

Organizația ECOTIC a colectat peste 200.000 tone de deșeuri electrice. Aceasta deține peste 8.600 de puncte de colectare la nivel național și a derulat peste 400 de campanii de informare care au constituit un vector important în dezvoltarea sistemului de colectare și conștientizare, potrivit green-report.ro.

Printre campaniile emblematice se numără: Caravana ECOTIC, proiect premiat la nivel european cu distincția „Best Environment LIFE Project”, precum și campania națională de informare “Fii la tine-n țară la fel ca afară!” al cărei mesaj a ajuns la peste 13 milioane de români.

Totodată, “Gala Premiilor pentru un Mediu Curat” este un alt proiect ce a încurajat în cele 12 ediții ale sale dezvoltarea de inițiative ce vizează protecția mediului înconjurător.

O altă realizare o reprezintă construirea Centrului Municipal de Colectare Iași, un exemplu de bune practici la nivel național.

Organizația a fost înființată pe 12 aprilie 2006, fiind și cea care a introdus în anul 2007, pentru prima dată pe piața din Romania, Timbrul Verde®.

Sursă foto: piatapresei.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol