25 iunie 2024, 7:36

American Petroleum Institute va stabili prețul emisiilor de carbon

Primul grup de lobby al industriei petroliere, American Petroleum Institute (API), se pregătește să susțină stabilirea unui preț pentru emisiile de carbon. Este cel mai puternic semnal de până acum că producătorii de petrol și gaze sunt gata să accepte eforturile guvernamentale pentru a face față schimbărilor climatice. Inițiativa ar trebui să aibă drept rezultat „cele mai economice căi pentru a atinge ambițiile Acordului de la Paris”. Eforturile grupului „se concentrează pe sprijinirea unei noi contribuții a Statelor Unite ale Americii la acest acord.

Prețul carbonului are ca scop descurajarea producției de gaze cu efect de seră dăunătoare, prin stabilirea unui preț al emisiilor. Deocamdată, proiectul de declarație susține conceptul în principiu, fără o grilă de prețuri specifice, cum ar fi o taxă pe carbon. O aprobare a prețurilor carbonului de către cel mai important grup comercial din industria petrolieră ar sublinia schimbarea politicii schimbărilor climatice, întrucât principalele grupuri de afaceri recunosc pericolele generate de gazele cu efect de seră și se adaptează la o nouă realitate.

Președintele Biden a pornit o campanie pentru tratarea schimbărilor climatice ca pe o criză și, de când a urcat la putere cu democrații care controlează și Congresul, mai multe grupuri comerciale importante au anunțat sprijinul pentru noi inițiative climatice.

API a fost unul dintre cei mai acerbi oponenți cu doar un deceniu în urmă, când Congresul prevedea o legislație majoră cu privire la această chestiune, un plan pentru ca firmele emițătoare de carbon să plătească pentru contribuțiile lor la schimbările climatice. În ultimele săptămâni însă, API a renunțat la opoziția trecută față de reglementarea federală directă a emisiilor industriei de petrol și gaze. API subliniază acum faptul că industria poate juca un rol în a ajuta lumea să abordeze schimbările climatice.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol