17 aprilie 2024, 22:26

Firmele care dezvoltă proiecte pe eliminarea carbonului pot primi 25.000 de euro

Cea de-a doua ediţie a programului Carbon Removal ClimAccelerator, dedicat startup-urilor europene, va oferi granturi în valoare de 25.000 de euro proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului. Programul reprezintă o iniţiativă unică în Europa, lansată de TU Delft din Olanda, Universitatea din Zurich (ETH) şi Climate Innovation Community din Ungaria, cu sprijinul inițiativei EIT Climate-KIC.

Programul Carbon Removal ClimAccelerator îşi propune să ajute la implementarea proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului, iar startup-urile care doresc să-şi dezvolte ideile revoluţionare în domeniu, cu impact atât asupra mediului, cât şi asupra mediului de afaceri, se pot înscrie până pe data de 6 februarie.

Programul-hibrid de 12 luni are trei etape şi-i va ajuta pe participanţi:

  • să-şi dezvolte ideile;
  • să-şi valideze modelul de business;
  • să-şi evalueze propriul impact asupra mediului;
  • să crească pe plan internaţional şi să atragă investiţii.

 

Antreprenorii vor avea parte de traineri renumiți în domeniul eliminării carbonului – inclusiv antreprenori de succes, investitori şi fizicieni, mentorat profesional şi coaching în afaceri, pentru a transforma proiectele în acţiuni de business cu impact real.

La finalul fiecărei etape a programului, startup-urile trebuie să prezinte progresul înregistrat pentru a putea trece la următoarea fază. La sfârşitul programului, participanţii care au încheiat toate etapele timp de un an vor fi eligibili pentru a câştiga 25.000 de euro sub formă de grant.

Pentru a menţine încălzirea globală la nivelul de creştere de 1,5 grade Celsius, la nivel mondial ar trebui captate cel puţin cinci gigatone de dioxid de carbon, în fiecare an, până în 2050.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol